Ortaokul öğrencilerinin toplumsal sorumluluk projesi

Ortaokul öğrencilerinin toplumsal sorumluluk projesi
17 Şubat 2025 - 14:44
Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk eTwinning projesi hayata geçti. Türkiye ile 4 ülke arasında yürütülen proje ile öğrencilerin bireysel, aile, sınıf, okul, il ilçe ve ülke bazında toplumsal sorumluluk bilincin geliştirilmesi amaçlıyor.
Balışeyh ilçesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk eTwinning projesi “Our Duty; Our Selves, Our Family, Our Class, Our School, Our Province and Our Country” (Görevimiz; Kendimiz, Ailemiz, Sınıfımız, Okulumuz, İlimiz ve Ülkemiz) başladı.
TOKİ Şehit Gazi Gürsoy Ortaokulu’nda başlatılan eTwinning projesi, Fen Bilimleri Öğretmeni Ergün Yıldız’ın rehberliğinde 7. ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yürütülüyor.
Proje ile öğrenciler, “Kendimiz için ne yapabiliriz?”, “Ailemiz, sınıfımız ve okulumuz için nasıl katkıda bulunabiliriz?”, “Yaşadığımız ilçe ve ülkemiz için neler yapabiliriz?” gibi sorular üzerine düşünmelerini sağlayarak sosyal farkındalık oluşturmayı ve sorumluluk bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.
Uluslararası bir boyut kazanan projeye Yunanistan, Romanya, Gürcistan ve Türkiye’den 12 öğretmen ve onların danışmanlığındaki öğrenciler katılıyor. Farklı kültürlerden öğrencilerin bir araya gelerek ortak çalışmaların yürütüldüğü proje, hem öğrencilerin kişisel gelişimine hem de toplumsal duyarlılıklarının artmasına katkı sağlıyor.
Balışeyh Kaymakamı Ali Kaan Tuncer, İlçe Millî Eğitim Müdürü H. Ahmet Yeşilyurt, Okul Müdürü Ahmet Sert ve Fen Bilimleri Öğretmeni Ergün Yıldız ile projede görev alan öğrencileri makamında kabul ederek öğrencileri tebrik etti.
Ziyarette proje hakkında bilgiler verilerek projeye destek talebinde bulunuldu.
Kaymakam Ali Kaan Tunçer, eğitimin yalnızca akademik başarılarla sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Öğrencilerin sosyal farkındalıklarının artırılması ve sorumluluk bilinci kazanmaları büyük önem taşıyor. Bu tür projeler, öğrencilerin çok yönlü gelişimine önemli katkılar sunmaktadır” dedi.
Tunçer, projelerin ilçede yaygınlaştırılmasını beklediğini ve her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.