Kaymakam Uzunoğlu, "Canlar yanmasın, bunu sağlamaya çalışıyoruz"
Kırıkkale’nin Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, afetlerle ilgili verilen bilgilendirme eğitimlerinin büyük önem taşıdığını belirterek afetlerde can kayıplarının olmaması için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.
08 Nisan 2021 - 16:43
İçişleri Bakanlığı tarafından “2021 yılının Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından ilçede geniş kapsamlı bir bilgilendirme çalışmaları yapılmaya başlandı.
Kaymakam Uzunoğlu, afet farkındalık eğitimi veren eğitimciler Talat Yurtsever, Gülper Doğan, Muhammed Bahadır Dülger, Şevkati Yurdakul’a belgeleri ile içinde çeşitli ekipmanların yer aldığı Afet ve Acil Durum Çantası verildi.
Kaymakamlığın Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Kaymakam Uzunoğlu’nun yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Kırıkkale AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun ile belge alan eğitmenler katıldı.
Kaymakam Uzunoğlu burada yaptığı konuşmada gerek toplum olarak gerekse birey olarak afetlere hazır olunması gerektiğini söyledi.
Verilen eğitimler sayesin en güncel bilgilerin 7’den 70’e herkese ulaştırılmaya başlandığını aktaran Uzunoğlu, “Afet olduktan sonra müdahale etme noktasında devletimiz çok iyi konumda. Tüm birimlerle olaylara anında müdahale etme imkanı sağlanıyor. Biz aslında şunu istiyoruz afet olmadan tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Bu nedenle 2021 yılı AFAD’ın eğitim yılı ilan edildi. Biz bu konuda projedeki eğitmen arkadaşlarımız ve AFAD çalışanlarımız da dahil olmak üzere çevrim içi ve yüz yüze farkındalık eğitimleri yapıldı ve binlerce kişiye ulaşılmış oldu.” dedi.
Eğitimlerde her bireyse bir afet bilincini zinde tutmak istediklerini belirten uzunoğlu, şunları söyledi:
“Bu tür etkinlikler ve verilen eğitimler sayesinde toplumda insanlarımız bilgi sahibi olacak ki, afetten önce hazırlıklı olmamız gerektiği ve afeti en az zararla ve yine özellikle can kayıplarının olmaması, kısacası en az zararla atlatılması gerekiyor. Eğitimci arkadaşlarım bu yönüyle de ağır bir sorumluğun altına girmiş oldular. Vermiş oldukları eğitimlerde büyük bir özveri ile bireylerde bir bilinç oluşması için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu eğitimlerin çok faydalı olacağına inanıyorum. Kısa sürede meyvelerini almaya başlayacağız. Sayın Valimizin hedefi kentte 200 bin kişiye ulaşmak. Biz bu 200 bin hedefine çok kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum. Afet öncesi hazırlıklarımızla ilgili eğitimler sayesinde daha bilinçli şekilde yapılmış oluyor. En önemlisi de afet durumunda en az zayiatın olması. Canlar yanmasın bunu sağlamaya çalışıyoruz çabamız bu.”
Son dönemlerde il risk durumlarının da belirlendiğini aktaran Uzunoğlu, “Önceki dönemlerde deprem, sel gibi genel ifadeler kullanılırdı. Ancak şimdi il il riskler belirleniyor. Şuan yürüttüğümüz İl riskini azaltma planımız var. Kentin kendine ait özelliği nedeniyle risk faktörleri bir bir değerlendirilerek tedbirler alınıyor. Dolayısıyla afet farkındalık eğitimlerinde de tüm konularda arkadaşlarımız afetlerle ilgili güncel son bilgileri afet öncesi, afet sırası ve sonrası ile ilgili bilgilendirmeleri yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar.”
FACEBOOK YORUMLAR