"Kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme becerisi kazandırıyor."
Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi sayesinde öğrencilerin bilgiye olan temaslarının kesintiye uğramadan devam ettiğini ve kütüphanelerin bireylerde yaşam boyu öğrenme becerisi kazandırdığını söyledi.
"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Kırıkkale'deki okullarda hummalı bir çalışma başlatıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında yurt genelindeki okullarda çalışmalara başlanıldı.
Kent genelinde de 47 bin 393 öğrencinin eğitim gördüğü okullarda proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise okullarında çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında mevcut kütüphanelerin içerikleri zenginleştirildi, kütüphanesi olmayan 45 okulda ise kütüphane oluşturma çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki günlerde çalışmaların tamamlanmasının ardından tüm okulların tamamı kütüphaneye kavuşturulmuş olacak.
"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" proje çalışmalarının hızla yerine getirildiğini aktaran Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.
Okullarda gerekli hazırlıkların kısa sürede yapıldığını belirten Tüfekçi, "Bakanlığımızın talimatlarının ardından okullarımızdaki çalışmalara hızla başladık. Var olan kütüphanelerimizi yeniden gözden geçirdik ve içeriklerini daha da zenginleştirmiş olduk. Kütüphanesi olmayan okullarımızda ise çalışmalarımızı hızlandırdık. Eksiği olan 45 okulumuzda çalışmalar ise tamamlanma aşamasına gelmiş durumda. Önümüzdeki birkaç gün içinde bunları da hazır hale getirdiğimizde il genelindeki tüm okullarımızın tamamı kütüphaneye kavuşmuş, öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olacağız" dedi.
Öğrencileri kitapla buluşturmanın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Tüfekçi, şöyle konuştu:
"Dijital dünya ne kadar hızlansa da kütüphanelerin yeri büyük önem taşıyor. Kitaplara dokunmak, elimize alıp okumak her bireyde farklı bir duygu oluşturuyor. Bu kapsamda bakanlığımızın başlatmış olduğu ve taşrada tüm okullarda hayata geçirilen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" proje ile gençlerimiz yeniden kitaplarla buluşması sağlanacak. Öğrencilerimiz merak ettikleri konuları, okumak istedikleri bir kitabı bundan böyle kendi okulunda, hemen sınıfının yanında bulabilecek. Aslında bu sayede kütüphaneler bir cazibe merkezi haline dönüşmüş olacak. Buradan kütüphanelerin her bireyin temel ihtiyacı olduğunu hatırlatmak istiyorum. En güvenilir bilgiler kütüphanelerimizdeki eserlerde yer alıyor. Kitaplarla buluşan öğrencilerimiz derslerin yanı sıra buradaki eserlerden istifade ederek bilgi ve kazanımlarını artırmış oluyor. Bizler de bu imkanı onlara sağlamamız gerekiyor. Kütüphaneler bir yönüyle de öğrencileri yaşam boyu öğrenen, bilgiyle teması kesilmeyen bireyler olarak yetiştirilmesine zemin hazırlıyor. Özellikle de ilkokul ve ortaokul çağında kütüphane alışkanlığı kazanan öğrencilerin bilgiye ulaşma metodunu da bu yaşlarda kazandırmış oluyoruz."
Tüfekçi, kütüphanelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek, kütüphanelerden beslenen öğrencilerin en büyük kazanımının gerçek bilgiyi ayırt eder hale geldiklerini sözlerine ekledi.