Kırıkkale'de vatandaşlara aşure ikram edildi

Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) ile Kalegenç İzcilik Spor Kulübü’nün birlikte yürüttüğü etkinlik kapsamında sabah namazı sonrasında vatandaşlara özel olarak hazırlanmış Henien aşure paketleri ikram edildi.
Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure günü ile ilgili Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ile Kalegenç İzcilik Spor Kulübü Başkanı Mustafa Susam Başkanlığında önemli bir program düzenlendi.
Dernek ve kulüp yönetimi ile üyeleri tarafından kentteki bazı cami önlerine stantlar açıldı. Görevliler, namazdan çıkan cemaate aşure vererek vatandaşların aşure gününü tebrik etti.
Başkan Mustafa Susam etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, aşurenin öneminin toplumda her zamankinden daha fazla önem taşıdığına dikkat çekti.
Ramazan orucundan sonra en faziletli orucun, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucu olduğunu hatırlatan Susam, “Aşure günü ile ilgili ülkemizin her noktasında, evlerimizde, ailelerimizde komşularımızda çok farklı bir iklim yaşanıyor. Bizler de bu anlamlı günde güzel bir etkinlik gerçekleştirerek günün anısına halkımıza özel olarak hazırlanmış Henien paketleriyle aşure ikramında  bulunduk. Vatandaşlarımız uygulamadan büyük memnuniyet duydu. ” dedi.
Muharrem ayının İslam alemi için dînî, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesajı barındırdığına dikkat çeken Susam, şunları söyledi:
“Muharrem ayı dinimiz açısından önemli bir zaman dilimidir. İslam tarihi açısından bir milat ve insanlık açısından büyük manalar ihtiva eden hicret, Muharrem ayında gerçekleşmiştir. İslam tarihinden günümüze kesitler ve mesajlar taşıyan Aşure, 10 Muharrem de idrak edilmektedir. Hicret, Aşure ve Kerbelâ, dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun bütün Müslümanlar için önemli ortak noktalar ve duygular ifade etmektedir.”
Başkan Susam dernek ve kulüp olarak yıl boyunca kent genelinde daha birçok etkinlikler planladıklarını sözlerine ekledi.
 





aşure akçed kalegenç i̇zcilik spor kulübü henien mustafa susam muharrem ayı