"Halk eğitimi kursları binlerce kişiye beceri kazandırdı"
Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, halk eğitimi merkezlerinde açılan kursların önemini dile getirerek bu sayede binlerce bireyin önemli becerilerin yanı sıra aynı zaman da meslek sahibi de olduklarını söyledi.
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezlerinde yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale kent genelinde de Millî Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Dursun Karakuş koordinesinde yürütülen çalışmalarda 2022 yılının ilk 3 ayında 436 farklı alanda kurs açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.
Halk eğitimi merkezleri ile bireylerin hayata aktif katılımlarını artırmak, girişimciliği desteklemek ve bireylerin katılımı ile daha üreten bir toplum oluşturulması hedefleniyor.
Millî Eğitim Müdürü Tüfekçi yaptığı açıklamada, hayat boyu öğrenme programları sayesinde bireylerin bilgi ve beceri kazanarak öğrendiklerini gerçek yaşamda uygulayabilmelerine imkan sağlandığını söyledi.
Hayat boyu öğrenme ile kentte çok kapsamlı kurslar açarak insan kaynaklarına yönelik yatırımın arttırılmasına katkı sağladıklarını hatırlatan Tüfekçi, “Bu yılın ilk 3 ayında açmış olduğumuz 436 kurs sayesinde 11 bin 220 kişi açılan kurslardan istifade etmiş oldu. Halk eğitimi merkezlerimizde akıl ve zeka oyunları, aileye din eğitimi, arıcılık, geri dönüşüm ve sıfır atık, gümüş kazaz örücülüğü, hafif düzeyde zihinsel engeli olan bireyler için sportif oyunlar, Türk halk oyunları, Kur’an-ı Kerim, yağlı boya resim yapımı, çevre bilinci, Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitimi gibi daha birçok alandaki kurslar, ihtiyaç durumuna ve yöreye uygun şekilde devam etmektedir” dedi.
Tüfekçi, hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim ilkesine göre hareket ettiklerini belirterek şunları söyledi:
“İlimizde paydaşlarımızla birlikte güzel çalışmaları başarılı bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz. Açmış olduğumuz kurslarımızda kursiyerlerin bilgi ve becerileri daha da artırılmış oluyor. Burada uygulanan teorik ve uygulamalı eğitimlerde öne çıkan çok önemli bireysel becerileri de tespit etmiş oluyoruz. Bu da bireysel anlamda bir kazanım haline dönüşebiliyor. Bu kapsamda arzu eden her bireyimizi hayat boyu öğrenme çalışmalarından maksimum düzeyde yararlanmalarını kolaylaştırmak ve hızlandırmak, böylece katılımları da artırma amacı taşıyoruz. Öte yandan unutulmaya yüz tutan el sanatlarını yeni kuşaklarla buluşturmak, yeni ustaları ve sanatçıları alana kazandırmaya, eğitimlere sanatsal ve tasarımsal unsurlar ekleyerek uluslararası düzeyde tanınmaya yönelik çalışmalarımız ile genç ve girişimci bireylere kültürümüzü, sanatımızı, tarihimizi tanıtmak ve bu konuda farkındalığı ve sorumluluğunu artırmak, onları yeni mesleklerle tanıştırmayı önemli birer değer diye düşünüyoruz.”
Tüfekçi, kursiyerlerin öğrenmiş oldukları bilgi ve beceriler sayesinde arzu ettikleri mesleklerini rahatlıkla yürütebileceklerini ve bu sayede de ekonomik olarak bütçelerine de gelir sağlayabileceklerini sözlerine ekledi.