Eğitimde en kapsamlı yatırımlar hayata geçirildi
Kırıkkale'de çeşitli kademlerde eğitim gören öğrencilere yönelik ve hayat boyu öğrenme kapsamında önemli yatırımlar yapılarak Kırıkkalelilerin hizmetine sunulduğu belirtildi.
Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, inşaat çalışmalarından, okul öncesi eğitim çalışmalarına, ücretsiz yemek desteğinden daha birçok alanda yapılan çalışmalar sayesinde kentteki eğitimin farklı bir noktaya taşındığını söyledi.
Eğitim çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Telefoncu, "Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından programa alınan uygulamaları anında hayata geçirerek geleceğimiz olan çocuklarımızın her geçen gün daha iyi noktalara gelmeleri için önemli adımlar atıyoruz. Eğitime hizmet verecek olan okul binalarındaki inşaat çalışmalarımız tamamlandı. İlave yeni okul binalarının ise çalışmaları devam ediyor." dedi.
-"İnşaatlar tamamlandı, yeni yatırımlar peşindeyiz"
Üslendikleri görevin bilincinde olduklarını hatırlatan Telefoncu, şöyle konuştu:
"Bakanlığımızın şehrimize göndermiş olduğu ödenekler sayesinde okullarımızı hem sağlamlık yönünden hem de fiziki anlamda yeni görünüme kazandırmış olduk. 19 okulda güçlendirme çalışmaları, 9 okulda "Çevre Dostu 1000 Okul" projesi kapsamında dönüştürmeler, 21 okulda "Temel Eğitimde 10 Bin Okul" projesi kapsamında olan iyileştirmeler, doğalgaz dönüşümü yapılmayan 22 okulda doğalgaz dönüşümleri, 11 okulda büyük onarım olmak üzere 230 okulumuzda çeşitli ihtiyaç durumuna göre hepsinde iyileştirme, bakım onarım ve diğer çalışmalar tamamlanarak halkımızın hizmetine sunuldu. Öte yandan yık-yap ve devlet yatırım programı kapsamında da yeni okul binalarının da planlamaları yapılmış durumda."
Telefoncu, okullardaki dersliklerin, sosyal alanlar ile diğer fiziki alanlar ve eğitim materyallerine yönelik desteklerin de sağlandığını belirterek spor, müzik, atölye malzemeleri desteği ve öğretmenler odası iyileştirme çalışmalarının da eğitim öğretime ayrı bir motivasyon sağladığını söyledi.
-"Okul öncesinde eğitim seferberliği başlatıldı"
Hayat boyu öğrenme faaliyetleri ve okullaşma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Telefoncu, şunları söyledi:
"Hayat boyu öğrenme etkinlikleri kapsamında velilere yönelik eğitim seminerleri, ebeveyn destek eğitim programı, okul öncesi eğitime yönelik de çocuk destek eğitim programının uygulama çalışmaları devam etmektedir. 3-5 yaş grubu çocukların eğitimine yönelik adeta seferlik başlatmış durumdayız. Kırsal bölgelerde okul öncesi 3-5 yaş çocukların eğitime erişmelerine katkı sağlamak amacıyla çocuklara ev ortamında "Benim Oyun Sandığım" adlı proje çalışmalarımızdan kayda değer verimler aldık. Burada amacımız okul öncesiyle ilgili bakanlığımızın belirlemiş olduğu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmektir. Ayrıca kent genelinde çocukların eğitimden uzak kalma ihtimaline yönelik ulaşılamayan öğrencilerin yeni adres bölgelerini resmi prosedürleri sonrasında ilgili kurumlarla koordineli çalışma yürüterek bölgedeki her çocuğa eğitim hizmetini götürme çabası içerisindeyiz."
Telefoncu, taşımalı sistem kapsamında ve pansiyonlarda kalan öğrencilere ücretsiz yemek desteği de verdiklerini belirterek şunları kaydetti:
"Bu kapsamda Kırıkkale kent genelindeki okullarda eğitim gören tüm kademelerdeki taşımalı sistem kapsamında 2 bin öğrenci ile pansiyonlarda kalan bin öğrenci toplamda 3 bin öğrencinin sıcak yemek ihtiyaçları devlet tarafından ücretsiz şekilde karşılanıyor. Öğretmenevi ile Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli yemekhanesinde özenle pişirilen yemekler, özel taşıma kaplarında köylerden gelen taşımalı öğrencilerin eğitim gördükleri okullara ulaştırılarak dağıtımları sağlanıyor. Pansiyonlu okullarımızda ise çocuklarımızın tüm yemek ihtiyaçları ev yemeği tadında karşılanarak önemli bir hizmet yerine getirilmiş oluyor."
-“Köyler , Yaşam Merkezleriyle yeniden hayat buldu”
Millî Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen proje ile yurdun birçok noktasında olduğu gibi Kırıkkale’de de "Köy Yaşam Merkezleri" kurulduğunu hatırlatan Telefoncu, şöyle konuştu:
"Kırıkkale'mizde birçok köyümüzde kapanan köy okullarımız yaşam merkezi haline getirildi. Bu merkezlerde çocuklarımızın eğitimleri, anne-babalarımızın eğitimleri hızla devam ediyor. Annelerimiz için açmış olduğumuz dikiş nakış kurslarında eğitimler devam ediyor. Babalarımız için özellikle hayvan yetiştiriciliği kursları üzerinde durduk. Onların da eğitimleri devam ediyor. Çocuklarımız mutlu. Kapanan köy okulumuz hemen hemen kalmadı. Birçok köyümüzde eğitim hızla devam ediyor. Artık Köy Yaşam Merkezlerine dönüştürülen kapalı köy okullarımızda bundan böyle eğitim var."