AFAD farkındalık eğitimlerinde 6 bin kişiye ulaşıldı

Kırıkkale Valiliği koordinesinde Yahşihan Kaymakamlığı, Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile yapılan eğitimlerde 6 bin kişi bilgilendirildi.

AFAD farkındalık eğitimlerinde 6 bin kişiye ulaşıldı
07 Nisan 2021 - 14:20
Kırıkkale Valiliği koordinesinde Yahşihan Kaymakamlığı, Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile yapılan eğitimlerde 6 bin kişi bilgilendirildi.
Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi eğitmenlerinden Gülper Doğan ve Talat Yurtsever tarafından verilen eğitimlerde, doğal afet konusunda katılımcılara çeşitli bilgiler verildi. 
Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet riskinin azaltılması ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi. 
Afet eğitimleri, tüm dünyada risk azaltma çalışmalarının ve zarar azaltma gayretlerinin stratejik bir bileşeni olarak değerlendiriliyor. Toplumda risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturmayı amaçlayan Türkiye Afet Eğitim Yılı ile 2021 yılında 51 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.
Afet Eğitim Yılı kapsamında yürütülen çalışmalar; illerde Vali ve ilçelerde Kaymakamlıkların koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, özel sektör kuruluşları ve üniversitelerle iş birliği içerisinde yürütülüyor.
Bu kapsamda Yahşihan ilçesindeki resmi kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra özel kuruluşlar, eğitim kurumları, öğrenci ve veliler ile köy ve merkez mahalle muhtarlarına çevrim içi ve yüz yüze Afet Farkındalık Eğitimleri verildi.
Verilen eğitimlerde sunum yapan eğitmenler doğa olaylarında gerekli önlem alınmadığı takdirde, sadece etkilediği alanı değil, daha geniş bir bölgeyi ve hatta tüm ülkeyi etkileyebildiği hatırlatıldı.
Her bireyin afet konusunda yeterli bilgilere sahip olması gerektiği belirtilen sunumlarda, “Doğa olayları can kayıplarının, yaralanmaların ve ekonomik kayıpların çok yüksek olması nedeniyle doğal afet olarak tanımlanmıştır. Doğal afetleri görmezden gelerek yaşamaya devam edersek, evlerimizi depreme karşı dayanıklı inşa etmezsek zarar görme riskimiz artacağından dolayı bu tehlike bir afete dönüşebilir. Yaşadığımız coğrafyada afetlere karşı, bilgi edinmeli, yapacaklarımızı planlamalı ve afetlerin olumsuz etkilerine karşı hazırlanmalıyız. Dünyanın hiçbir ülkesinde afetlerden hemen sonra, sağlık, itfaiye, arama kurtarma ekipleri gibi birimlerin tüm bireylere anında ulaşması mümkün değildir. Yaygın olarak bilindiği gibi, afetlerin ilk dakikalarında da herkes kendi başınadır. Bizi sadece kendi hazırlığımız ve bilgimiz koruyacaktır. Bu nedenle afet sonrası "altın saatler" olarak adlandırılan ilk 72 saat için her bireyin hazır olması şarttır. İlk 72 saate hazırlık; afet yaşandıktan sonraki ilk 3 gün içerisinde yaşanabilecekler için hazırlık yapılması demektir. Aileler evlerinde bir deprem çantası hazırlamalıdır. Eşyalar duvara sabitlenmeli. Öğrenilen bilgiler aile fertleriyle paylaşılmalıdır. Her birey yaşadığı bölgedeki risk durumunu öğrenmelidir.” denildi.
Sunumlarda ayrıca 18 yaşını dolduran her bireyin e-devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olabileceğini de kaydedildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum