3 ülkenin ortak olduğu mobil uygulama hayata geçiyor

3 ülkenin ortak olduğu mobil uygulama hayata geçiyor
26 Ağustos 2022 - 17:11
Kırıkkale’de 2019 yılından itibaren üzerinde çalışmalar yapılarak oluşturulan MobiHealth uygulamasının tanıtımı yapıldı. Türkiye’nin de aralarından bulunduğu 3 ülke ortaklığı ile Yenilikçi Eğitim Modelleri Projesinin demo çalışması hayata geçirildi. 82 bin avroluk projenin 4 dilde yayımlanarak dünya genelinde kullanılması hedefleniyor.
Avrupa Birliği Erasmus  Programı Yetişkin Eğitiminde Stratejik Ortaklık projeleri kapsamında desteklenen Sağlık Eğitimi Açısından Yenilikçi Yetişkin Eğitimi Modelleri Proje Sonuçlarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, “Ülkemiz ile birlikte tüm dünya için birçok ilki bünyesinde barındırmaktadır. Türkçe ile birlikte İngilizce, Almanca ve Portekizce dillerinde hazırlanan mobil sağlık okuryazarlığı uygulaması, teknolojinin sağladığı imkanlar sayesinde ilimiz ve ülkemiz ile birlikte tüm dünya halklarının kullanımına sunulacaktır.” dedi.
Projeye 3 ülkenin ortak olduğunu belirten Ağırtaş, şunları söyledi:
"Sağlık eğitimi açısından Yenilikçi Eğitim Modelleri Projesi, Türkiye ile birlikte Avusturya ve Portokiz’den toplam 6 kuruluşun bir araya geldiği bir stratejik ortaklık projesidir. Avrupa Birliği Erasmus yetişkin eğitiminde stratejik ortaklıkları kapsamında 82 bin avro hibe ile desteklenmiş, bu kapsamda 3 ortak ülkenin şehirleri olan Kırıkkale, Viyana ve Brader şehirlerinde sağlık okuryazarlığı seviye tespit çalışması yapılmıştır. Avrupa Birliği ölçekleri kullanılan sağlık okuryazarlığı araştırmalarında Avrupa Birliği ülkelerinde yeterli ve mükemmel düzeyde sağlık okuryazarlığına sahip olanların oranı, yüzde 52 iken, aynı ölçekler kullanılarak ülkemizde yapılan çalışma sonucunda bu oran yüzde 32 olarak tespit edilmiştir. Sağlık eğitimi açısından Yenilikçi Yetişkin Eğitimi Modelleri Projesi, ülkemiz ile birlikte tüm dünya için birçok ilki bünyesinde barındırmaktadır. Türkçe ile birlikte İngilizce, Almanca ve Portekizce dillerinde hazırlanan mobil sağlık okuryazarlığı uygulaması, teknolojinin sağladığı imkanlar sayesinde ilimiz ve ülkemiz ile birlikte tüm dünya halklarının kullanımına sunulacak bir mobil sağlık eğitim platformu olarak yapılan çalışmaların başında yer almaktadır. Uygulamanın tüm vatandaşlarımız tarafından aktif olarak kullanılması ile sağlık okuryazarlığı seviyesinin artırılmasını temenni etmekteyiz."
Projenin detayları konusunda bilgiler aktaran Sağlık Müdürlüğü Proje ve AR-GE Birim Sorumlusu Osman Akyurt ise, "Sağlık eğitimi açısından Yenilikçi Yetişkin Eğitim Modelleri Projesi, toplumun sağlık okuryazarlığı seviyesini artırmayı amaçlayan ve kurumlarımız tarafından sürdürülmekte olan yetişkin sağlık eğitimi faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanmış bir projedir. Bu proje kapsamında bir mobihealth uygulaması. Sağlık okuryazarlığının geliştirmeye yönelik bir aplikasyon geliştirdik. Bu aplikasyonu geliştirirken Türkiye’den 3 ortak, Portekiz’den 2 ortak ve Avusturya’dan 1 ortak olmak üzere 6 ortaklı bir stratejik ortaklık projesini hayata geçirdik. Bu proje kapsamında temel sağlık bilgilerini insanlara daha kolay ulaştıran, daha güvenilir, daha etkin bir şekilde özellikle yetişkinlerimizin zaman ayırma ihtiyacını giderecek bir formatta sunduk uygulamamızı. Uygulamamız android ve İOS platformlarında yayınlanacak. Şuanda geliştirme aşamasında demo sürecindeyiz. Halkımızın mobilhealth uygulamasını indirmesini, sadece günde 5 dakika ayırarak bir yıl boyunca bu eğitimi sürdürmesini ve sağlık okuryazarlığı seviyesine katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Sağlık okuryazarlığı neden önemli? Sağlık okuryazarlığının tanımını yapmak gerekirse sağlık okuryazarlığı, kişilerin sağlık bilgilerini, okuma, anlama ve hayatlarına ilişkin doğru karar verebilme yeteneği olarak tanımlanır. Bunu sağlayabilmenin en önemli enstrümanı da yetişkin sağlık eğitimi." ifadelerini kullandı.
Tanıtım toplantısının ardından katılımcılara yönelik bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum